Monday, February 11, 2013

Pan roasted sea bream with vegetables 鯛と野菜のロースト

鯛(正確にはクロダイの仲間)を丸ごと、ウロコと内蔵と頭を取り、たっぷりの塩コショウを内外に振り、レモンとパセリを胴体に詰め、アスパラガスとプチトマトと共にフライパンに載せ、たっぷりとエキストラバージンオリーブオイルをかけまわしたものをオーブンで焼き上げました。頭を取ったのはフライパンに入らなかったので本当は残した方が見栄えも味も良くなるはずです。シンプルなのに美味。スズキやメバルなど、他の白身魚でも同様に同様に美味しいはずです。

Scaled and gutted a whole sea bream, sprinkled some salt and pepper inside and out, placed sliced lemons and parsly springs inside the cavity and on the fish, placed in a skillet with fresh asparagus and cherry tomatoes, poured a generous amount of extra virgin olive oil, then cooked in an oven until done. Simple yet delicious. Should be good made with any white fleshed fish (e.g., striped bass, rock cod).

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