Friday, January 3, 2014

Pan Roasted Broccolini and Breadcrumbs パン粉とブロッコリー二のロースト

Pan roasted broccolini and breadcrumbs パン粉とブロッコリー二のロースト by naotakem
An easy and pretty tasty vegetable side, despite the lousy photo.

写真は今ひとつですが簡単に出来て旨い、肉料理の付け合わせに良い野菜料理です。

Remove the hard parts from the stem of the broccolini, wash, drain well. Toss with olive oil, salt and pepper and chopped garlic (if desired). Place in oiled oven proof pan, place in 375F oven, roast until tender, turning a couple of times to ensure even cooking. Chop up some leftover bread to make rough bread crumbs (smaller than croutons but not powder-like), add to the broccolini, toss and heat several minutes more to finish.

ブロッコリーニは茎の硬いところを切り取って洗い、水を良く切っておきます。オリーブオイル、塩コショウ、好みでニンニクのみじん切りと和え、油を引いた鋳鉄製フライパン(オーブンに入れられるものなら何でも良い)、190℃に熱したオーブンに入れ、火を均等に通すため途中で何度かかき混ぜながら柔らかくなるまでローストします。食べ残しのパンを小さく刻んで(クルトンよりは小さいが、粉状ではない、という程度)粗いパン粉を作り、ブロッコリーニに混ぜ、さらに数分火を通して出来上がり。

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