以前骨付きの子牛のすね肉、しかも骨髄付きのものをスーパーで見つけてつい作ってしまったオッソブーコ。肉をオリーブ油で全面こんがり焼いてから細かく刻んで炒めたタマネギ、セロリ、ニンジン、ニンニクの香味野菜と白ワイン、トマトで煮込むという技よりは時間を要する料理です。この時は煮込み時間を利用して薬味のグレモラータ(パセリのみじん切りにレモンの皮を摺り下ろしたものとニンニクのみじん切りを混ぜたもの)を作り、サフラン入りのリゾットまで作ってしまいました。バローロと合わせて大満足。
Made this Ossobuco when I found some bone-in veal shanks with bone marrow at the local Whole Foods Market. Browned the shanks an all sides, then stewed in a mixture of chopped and sautéd aromatics (onions, celery, carrots, and garlic), white wine, and tomatos. More time than skill required to make this - used the stewing time to make gremolata (mix of chopped parsley, lemon zest, and garlic) as a garnish and a saffron risotto milanese on the side. Enjoyed with a Barolo - very satisfying.
No comments:
Post a Comment