Friday, December 7, 2012

Arugula, Romaine, and Tomato Salad with Crisp Bacon, Mandarin Oranges, and Roasted Waluts ルッコラ、ロメインレタス、トマトのサラダ、ベーコン、みかん、クルミ入り

初めてサンフランシスコベイエリアっぽいことを書きますが、ナパ・ヴァレーにあるシェフ・トーマス・ケラーのレストランで先日食べたサラダに触発された一品です。サラダ用水切り機(サラダスピナー)で良く水を切ったロメインレタスとルッコラ、ファーマーズマーケットで買ったトマトをワインヴィネガーとグレープシードオイル、ディジョンマスタード、ニンニク、塩コショウで作ったヴィネグレット・ドレッシングで和え、歯ごたえに変化をつけるべくカリカリベーコンと香ばしく焼かれたクルミ、ミカンとさっと混ぜたものです。サラダは油と塩の味、そして異なる食感の混在が大事、というのをケラー氏のレストランで学んだので、その辺を意識して作りました。

A salad inspired by one that we had at Thomas Keller's Ad Hoc in Napa. Romaine and arugula was spinned in a salad spinner to remove excess moisture, then tossed with fresh tomatoes from a farmer's market in a vinaigrette made with red wine vinegar, grapeseed oil, Dijon mustard, garlic, salt and pepper. Mixed in some crispy fried bacon, mandarin oranges, and roasted walnuts to add crunch and texture to finish. Salads are all about the oil and salt enhancing the coexistence of different textures - a major lessoned learned from "Sir" Keller.

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