Sunday, December 16, 2012

Hamburger (Salilsbury) Steak ハンバーグ

アメリカだといつもパンに挟んだ「ハンバーガー」ばかりですが、たまにはご飯のおかずとしてのハンバーグも。合い挽き肉が手に入らなかったので牛挽き肉だけですが、古くなったパンをミキサーで砕いて作ったパン粉と卵、細かく刻んだタマネギを繋ぎとして混ぜ、塩コショウで味付けしたものにバターを少し載せて焼きました。焼き上がったものに、焼き汁にウスターソースとケチャップ、マスタードを混ぜたものをかけて出来上がり。茹でたブロッコリと別に作ってあったカボチャの煮付けを添えて頂きました。

As much as I like the American hamburger, an occasional craving for Japanese-style "hamburger steak (sailsbury steak)" that goes well with steamed white rice emerges. Ideally one will make this with a mix of ground beef and pork, but an all-beef patty with homemade bread crumbs, beaten eggs, and finely chopped onions mixed in and seasoned with salt and pepper to give it texture and flavor. Cooked the patty with a slice of butter for added juiciness, moved to a heated platter, then made a sauce by mix of the pan juices with worcestershire sauce, ketchup, and mustard to drizzle on the steak. Had it with a side of blanched broccoli and stewed pumpkins.

No comments:

Post a Comment