これぞアメリカのおふくろの味(カフェテリアの味?)、マカロニチーズ。ミシェル・オバマさんが紹介していたレシピを参考にしました。オバマ家はカリフラワーだけで作るそうですが、それはさすがに物足りないので、パスタ(貝殻の形をしたオレッキエッテを使いました)とカリフラワーを同量使い炭水化物摂取を多少は減らすに止めました(笑)。チーズはグリュイエールとチェダー、バターの代わりにベーコンの脂で作った(もはや健康的ではない)ホワイトソースを茹でたパスタとカリフラワーに和え、塩コショウとパプリカ、ナツメグ、ガーリックパウダーで味付けし、耐熱皿に移した上にフランスパンを摺り下ろしたパン粉にこれまた摺り下ろしたパルミジャーノ・レッジャーノ、そしてパセリを混ぜたものをかけ、オーブンでさっと焦げ目が突くまで焼きました。サンクスギビングのお呼ばれに持参しましたが、数名の方は「持って帰る分」をあらかじめ取っていました。
The ultimate American comfort food (or cafeteria food), Mac'n Cheese. Inspired by Michelle Obama's recipe shown on TV, but instead of making it entirely with cauliflowers, used equal amounts of Orecchiete pasta and cauliflower in an attempt to cut some carbohydrates. For the sauce, used a combination of cheddar and Gruyere cheeses, which was mixed into a bechamel sauce made with bacon fat (there goes any healthiness...) seasoned with nutmeg, paprika, garlic powder, salt, and pepper, into which the cooked pasta and cauliflower was added. After spreading the pasta/cauliflower/sauce mixture into an baking dish, topped with a mixture of freshly grated Parmigiano-Reggiano and bread crumbs made with some leftover baguette in a food processer, and parsley. Baked in the oven until a golden crust formed. Brought this to a Thanksgiving party, noticed that a few of the guests helped themselves to an extra portion to take home.
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