Saturday, April 6, 2013

Spaghetti Al Tonno E Pomodoro ツナ入りトマトソースのスパゲッティ

以前作って冷凍しておいたトマトソース(この作り方はいずれ)があったのでたまには目先を変えて、と思い作ってみました。解凍したソースを鍋で温め、缶入りのツナを漬け水ごと(油漬の缶の場合は身だけの方が良いと思います)ほぐしながら入れ、ケッパーを加えて軽く沸騰させたソースを茹でたてのスパゲッティにかけ、パセリを散らして完成。至ってシンプルですが満足度は高い一皿です。これにロメインレタス(球状ではな長細く育つ種類)のサラダを添えて頂きました。

Made this simple pasta using some frozen homemade tomato sauce (will write about this at some point) as a departure from the meat-based tomato sauces that I often fall back on. Very simple to make - heated the defrosted sauce in a pan, then added a whole can of tuna with the water (if using oil packed tuna, better to drain), broke up the tuna, added some capers, and brought to a simmer. Poured the sauce over freshly cooked spaghetti and sprinkled some chopped parsley to finish. Enjoyed with a simple salad of romaine lettuce.


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