Friday, January 4, 2013

Spicy Sausage and Kale with Orecchiette オレッキエッテパスタ、スパイシーソーセージとケール

Spicy sausage and kale with orecchiette pasta by naotakem

さすがに年明け3日目ともなるとワインに合う食べ物が欲しくなるので、簡単なパスタを作りました。まず刻んだニンニクとエシャロットをオリーブ油で炒めたところにスパイシーなイタリアン風の生ソーセージ(皮は取る)を加え、火が通った所で赤ワインと少量のトマトペースト、刻んだケールの葉を入れてしんなりとさせておきます。そこにアルデンテに茹でたオレッキエッテパスタをパスタの茹で汁お玉一杯と共に投入し、混ぜ合わせた後に皿に盛ってパルミジャーノを下ろしかけて完成。辛目の赤ワイン(シチリアのネーロダーヴォラ)と共に頂きました。
A few days into the new year, we got tired of Japanese food so made a simple pasta dish. Sauteėd finely chopped garlic and shallots in olive oil, then added crumbled spicy italian sausage (casing removed), cooked until brown, added some red wine, a bit of tomato paste, and chopped kale. Cooked until kale is wilted, then added Orecciette pasta cooked to al dente and a ladleful of pasta cooking water,  tossed well, then served on a warm plate with freshly grated Parmigiano-Reggiano. Paired with a dry red Sicilian wine made with Nero d'Avola.

No comments:

Post a Comment