Saturday, May 11, 2013

Roasted Pattypan Squash with Lemon and Parsley パティパン・スカッシュのロースト、レモンとパセリ風味

Another springtime vegetable dish - removed the stems from fresh pattypan squash (a cousin of zucchini with a cute shape), sliced them horizontally to show the shape, tossed them in good olive oil, spread them out on aluminum foil, seasoned with salt and pepper, then roasted in a 375F oven for 20~30 minutes until soft. Served with sliced lemon and chopped parsley.

First time having (or even cooking) this particular squash, but turned out to be delicious!

これも春野菜を使った一品。パティパン・スカッシュ(ズッキーニの仲間、少し可愛らしい形をしています)のヘタを切り取り、形を活かすために輪切りにしたものをボールにオリーブ油と入れて良く混ぜ、アルミホイルの上に重ならぬよう広げたところに塩コショウし、375℉のオーブンで20~30分、柔らかくなるまでローストしたものです。レモンの輪切りを載せ、パセリのみじん切りを散らして完成。

このスカッシュ、料理するのも食べるのも初めてでしたが、大層美味でした。

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