友人宅でゆっくりと食事作りながらワインを飲む、というイベントで作った、メイン州名物ロブスターロールです。
Made these Maine style lobster rolls at a friends place as part of a evening of leisurely cooking and drinking wine.
サンフランシスコ国際空港にほど近いロブスターの店で買った巨大ロブスター(上の写真、7ポンド=3.2kg超)を一匹丸ごと…と行きたかったのですが入る鍋が無いため両腕をへし折ってレモンとタラゴンの葉と共にまず蒸しました。ここまで大きいと調理しにくいせいか買い手があまりつかないらしく、ポンド辺りの値段は格安でした。
Bought a huge lobster (7+ lbs) at a seafood merchant close to San Francisco International and steamed it with lemon slices and tarragon leaves. Did not have a pot large enough to steam this beast whole so had to wrench off the arms - no wonder the price per pound was low, the merchant must've wanted to get rid of something this huge.
蒸し上がったロブスターの可食部を殻から悪戦苦闘しつつ外し、ざっくりと刻んだものを黒トリュフオイル、刻んだタラゴン、レモンの皮を摺り下ろしたものとレモン汁で和え、塩コショウで味を整えて具は完成。
Even getting the edible off the shell was a bit of a struggle, but managed to get a substantial amount of meat - which I chopped roughly and tossed with black truffle oil, chopped tarragon, lemon zest, and lemon juice, then seasoned with salt and pepper.
ブリオッシュでできたホットドッグロールを開いてバターを引いたフライパンで焼き、短く切ったところにロブスターの具をたっぷりと乗せ、溶かしバターを少量かけ、レモンを載せて出来上がり。思ったよりさっぱりと仕上がったせいかあっという間にお皿から消えていました。
Served a generous serving of the seasoned lobster meat on brioche hotdog rolls toasted on a skillet with some butter, added a dash of melted butter, and garnished with a wedge of lemon. Tasted a lot lighter than anticipated. Not surprisingly, disappeared from the plate almost immediately.
Made these Maine style lobster rolls at a friends place as part of a evening of leisurely cooking and drinking wine.
サンフランシスコ国際空港にほど近いロブスターの店で買った巨大ロブスター(上の写真、7ポンド=3.2kg超)を一匹丸ごと…と行きたかったのですが入る鍋が無いため両腕をへし折ってレモンとタラゴンの葉と共にまず蒸しました。ここまで大きいと調理しにくいせいか買い手があまりつかないらしく、ポンド辺りの値段は格安でした。
Bought a huge lobster (7+ lbs) at a seafood merchant close to San Francisco International and steamed it with lemon slices and tarragon leaves. Did not have a pot large enough to steam this beast whole so had to wrench off the arms - no wonder the price per pound was low, the merchant must've wanted to get rid of something this huge.
蒸し上がったロブスターの可食部を殻から悪戦苦闘しつつ外し、ざっくりと刻んだものを黒トリュフオイル、刻んだタラゴン、レモンの皮を摺り下ろしたものとレモン汁で和え、塩コショウで味を整えて具は完成。
Even getting the edible off the shell was a bit of a struggle, but managed to get a substantial amount of meat - which I chopped roughly and tossed with black truffle oil, chopped tarragon, lemon zest, and lemon juice, then seasoned with salt and pepper.
ブリオッシュでできたホットドッグロールを開いてバターを引いたフライパンで焼き、短く切ったところにロブスターの具をたっぷりと乗せ、溶かしバターを少量かけ、レモンを載せて出来上がり。思ったよりさっぱりと仕上がったせいかあっという間にお皿から消えていました。
Served a generous serving of the seasoned lobster meat on brioche hotdog rolls toasted on a skillet with some butter, added a dash of melted butter, and garnished with a wedge of lemon. Tasted a lot lighter than anticipated. Not surprisingly, disappeared from the plate almost immediately.
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