Wednesday, June 12, 2013

Quinoa "risotto" with summer squash and tomato, steamed sweet corn, and grilled chicken thigh キヌアとスクワッシュ、トマトのリゾット風、トウモロコシ、チキンのグリル

Quinoa "risotto" with summer squash and tomato, steamed sweet corn, and grilled chicken thigh by naotakem
初夏の野菜を使ったシンプルな夕食を、と思い行き当たったある日の夕食です。

Wanted to do something simple using early summer vegetables for dinner and arrived at this.

キヌア(最近ヘビーローテション気味ですが)をガーリック風味にオリーブ油で炒めたタマネギと野菜ブイヨンで炊き上げた「リゾット風」にオーブンでローストした各種スクワッシュ(ウリ・カボチャ・ズッキーニの仲間)と家のプランターで育てたハーブ(バジル、パセリ、チャイブ)を混ぜ込み、塩コショウで味付けしたものに、ふかした甘いトウモロコシと、塩コショウだけであっさり焼き上げた鶏もも肉を添えて頂きました。

Cooked some quinoa "risotto" style with diced onions sauteéd in olive oil with garlic in vegetable broth, and mixed in several varieties of roasted summer squash (pattypan, yellow zuccini, etc.) and chopped basil, chive, and parsley from our home planter, and seasoned with salt and pepper. Served with steamed sweet corn, and a piece of chicken thigh simply grilled with salt and pepper.

冷えたロゼワインがあったら完璧だったかな、と思いつつカリフォルニアはアレキサンダーヴァレー産の(リーズナブルで旨い)カベルネソーヴィニョンと頂きました。

Enjoyed this with a reasonably priced yet delicious Cabernet Sauvignon from Alexander Valley - but couldn't help but think "I wish I had some chilled rosé".

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