A pasta dish made in an attempt to consume leftover vegetables (asparagus, eggplant) and stuff in the freezer (tomato sauce, bacon), while achieving some nutritional balance.
残り野菜(アスパラガスとナス)と冷凍庫に放置されていたもの(ベーコン、使い残しのトマトソース)を使い、多少はバランスの良い食事を、と思って作ったパスタ料理です。
Started the sauce by cutting the frozen bacon into small pieces, and then cooked them on a skillet to render the fat. Sliced the eggplant and asparagus into bite sized pieces, and added them to the bacon and fat in the skillet with some finely chopped garlic, sautéd until tender, then mixed in the defrosted tomato sauce, seasoned with salt and pepper, and simmered to finish.
まず凍ったままのベーコンをコマ切れにし、フライパンで炒めて油を出しました。そこに一口大に切ったナスとベーコン、ニンニクのみじん切りを入れて炒め、野菜に火が通ったら解凍したトマトソースを混ぜ、塩コショウで味を整え、少々煮込んでソースは完成。
Cooked the farfalle (ribbon shaped pasta) in salted water a bit (a minute?) short of al dente, tossed well with the sauce, and served with a sprinkling of finely chopped parsley (this was from our planter). Nice way to eat some vegetables and still enjoy some pasta!
塩を効かせたお湯でアルデンテの一分手前まで茹でたファルファーレ(リボンパスタ)をソースと良く和え、(これは庭のプランターで栽培した)パセリのみじん切りを振りかけて出来上がり。野菜多めに作って、パスタは減らしてバランスよく頂きました!
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