Salad of grilled zucchini, roasted red pepper, red onion, and corn 焼きピーマン、ズッキーニ、赤玉ねぎとコーンのサラダ, a photo by naotakem on Flickr.
Salads are not exclusively made with raw vegetables - mixing a variety of roasted and grilled vegetables can produce a really nice dish with a mix of different textures and rich flavors that can make you forget that you're "eating your veggies (for your health)."
サラダと言えば生野菜、ばかりでは無いことを実感させてくれるのが、グリルやローストした様々な野菜を混ぜたもの。異なる食感と深みのある味が混ざり合って「(健康のために)野菜を食べている」という気分にならずに済むのも利点。
Ingredients and preparation are as follows - this is 90+% of the cooking:
- Red bell pepper - roasted in an oven until blackened, removed the blackened skin, stem and seeds, cut into strips
- Zucchini - grilled until tender (with nice grill marks), cut into bite sized pieces
- Red onion - finely chopped, briefly soaked in cold water to taper the flavor a bit
- Corn - would've been nice to grill some, but got lazy and used a can of sweet corn drained well
- Herbs, etc. - cilantro, parsley, basil, a small jalapeño and a serrono chile, all finely chopped
- Extra virgin olive oil, freshly squeezed lime juice, salt and pepper
材料と下ごしらえ(これで全工程の9割以上です):
- 赤ピーマン:オーブンで全体が黒焦げになるまで焼き、焦げた皮とへた、種を除いたら細長く切る
- ズッキーニ:グリルで焼き目が付き、柔らかくなるまで焼き、一口大に切る
- 赤タマネギ:みじん切りにして辛味を少し抑えるため短時間冷水にさらす
- コーン:生のを焼けばさらに美味しかったのでしょうけど、今回は手抜きで缶入りのスイートコーン(水気は良く切っておく)を使用
- ハーブ類:シラントロ、パセリ、バジル、ハラペーニョとセロノチリの青唐辛子を一本づつ、全てみじん切り
- 調味料:エキストラバージンオリーブオイル、ライム果汁、塩コショウ
Making the salad merely consists of mixing the vegetables and herbs in a large bowl, then tossing with olive oil and lime juice until thoroughly coated. Season to taste with salt and pepper, and you're done.
下ごしらえが済んでいればあとは野菜類とハーブ類を大きなボウルで混ぜ、オリーブオイルとライム果汁を加えてまんべんなく馴染ませるだけ。塩コショウで好みに味付けして、出来上がり。
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