Saturday, December 8, 2012

Guacamole ワカモレ

カリフォルニアで生活するようになってからメキシコ料理を食べる機会が多くなり、昼食においてはローテーション入りすらしています。家ではそれほど作りませんが、時々作り立てのワカモレ(アボカドのディップ)が食べたくなるので自製します。熟したワカモレを皮からくりぬき、刻んで潰したところに刻んだトマト、赤タマネギ、シラントロ(コリアンダー)、ハラペーニョ(青唐辛子)、ニンニクとライムの絞り汁を混ぜこみ、塩とクミンで味付けして完成。この時はポークのタコスも作って共に食しました。

I've eaten Mexican food a lot more frequently after moving to California, even to the point that it's entered my regular list of lunch options. Don't make it as much at home, but occasionally a craving for freshly made guacamole strikes and I end up making it myself. Scoop avocados from the skin, chop and lightly crush, then mix with chopped tomatoes, red onions, cilantro, jalapenos, garlic, and lime juice, then season with cumin powder and salt. Had this with also homemade pork tacos.

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